fb
От издателстватаСпециални

„Сподели история на невидим човек” – нека се забелязваме едни други

1 мин.

Онлайн кампанията „Сподели история на невидим човек” ще събере на едно място истории на хора, които често отминаваме или на които не обръщаме нужното внимание. Идеята е на Наталия Делева, която наскоро публикува дебютния си роман „Невидими” (ИК Жанет 45), излязъл под редакцията на Георги Господинов.

Инициативата насочва вниманието към важни социални проблеми: как се отнасяме с различните от нас, за недостатъчното ниво на интеграция на хора с умствени или физически увреждания, на деца, израснали в държавните институции.

Всеки, който желае да се включи, може да изпрати фото история чрез уебсайта на кампанията, както и в Instagram като използва #невидими.

„Докато пишех „Невидими”, си мислех за това колко е важно книгата не просто да бъде прочетена, но и да провокира действия”, споделя Наталия Делева. „Сподели история на невидим човек” е само една малка крачка към стартиране на този диалог. Насочването на светлина върху историите на хора, които често отминаваме или избягваме, е начин да погледнем различните от нас в очите; да ги видим като хора, а не като статистика.”

„Невидими” ще бъде представен в Стара Загора на 31 август от 18 ч. в „Нашето място” на ул. „Ген. Столетов“ №107 и в Сливен на 1 септември от 18ч. в книжарница „Хеликон” на ул. „Цар Освободител“ №28.


Книгата ще намерите в Ozone.bg.