fb
СпециалниЧети повече

Сподели книга за лятото още днес

2 мин.
themall_zahariev

От днес в следващите три месеца всеки посетител на The Mall в София ще може да разменя книги напълно свободно в специално обособен кът. Инициативата „Сподели книга за лятото“ се провежда в партньорство с веригата книжарници Orange Center и сайта „Аз чета“ и ще включва още много миниакции в подкрепа на четенето.

„Убедени сме, че освен да предлагаме огромно разнообразие от продукти и забавления, можем да подарим на хората и незабравими моменти с хубава книга в ръка. Идеята ни е проста – всеки да донесе и да остави книга, да си вземе друга и да й се наслади“, сподели управляващият мениджър на The Mall Франк Уайтинг на старта на кампанията.

„Библиотеката“ на първия етаж на The Mall вече е заредена с близо 100 заглавия, подбрани и осигурени от Orange Center, като особено внимание е отделено на съвременната българска литература. От ръководството на мола обещаха съвсем скоро към библиотечката с книги да бъдат добавени и удобни кресла, в които посетителите да могат да се настанят и да прекарат известно време с книгите.

„В крайна сметка не всичко трябва да е бизнес, за нас е дълг да подкрепяме кампании, които развиват мисленето на младите“, каза Григор Николов, търговски директор на Orange Center. „Кампанията е насочена именно към младите хора, защото те са тези, които споделят мисли и идеи. Сигурен, че като общество сме узрели за подобни инициативи“.

Лице на „Сподели книга за лятото“ е актьорът Ивайло Захариев. „Вярвам, че четенето е нещо страхотно, което ни зарежда. Книгите са едно богатство, в което винаги можем да търсим житейски мъдрости, да открием истинските ценности в забързания ни живот“, сподели той. Захариев сподели, че обича да прекарва много време в четене на книги и че се надява повече хора да отделят от свободното си време това лято именно на четенето.

Актъорът от сериала „Под прикритие“ размени и първата книга – остави „Колибата“ на Уилям Пол Йънг, а изборът му се спря на „Трима души в една лодка“ на Джеръм К. Джеръм. Чуйте защо в звуковия файл: