fb
НовиниПо света

Стартира процедура за участие на български фирми на Франкфуртския панаир на книгата 2018

1 мин.

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) към Министерството на икономиката обяви, че организира участието на български фирми на национален щанд на Франкфуртския панаир на книгата 2018 за издателска и полиграфическа дейност. Крайният срок за заявки е 8 август, а самият панаир ще се проведе в периода 10-14 октомври 2018 г. с почетен гост Грузия.

Агенцията поема частично разходите за:

– Наем на изложбена площ;

– Проектиране и изграждане на щанд;

– Наемане на оборудване и обзавеждане;

– Регистрация на изложителите и медийни такси.

От ИАНМСП съобщиха, че ще бъде запазена нужната площ в палата № 5, където се предвижда построяване на колективен щанд със собствен дизайн – ползваният по-рано тази година на Международния панаир на детската книга в Болоня.

Франкфуртският панаир е най-голямата и значима изложба в областта на издателската и полиграфическа дейност в света. Той събира автори, илюстратори, литературни агенти, издатели, дистрибутори, печатари, книжари и библиотекари. По време на събитието се представят най-добрите издателски и мултимедийни продукти, договарят се права и се обсъждат последните тенденции в бранша. Програмата включва множество срещи, дебати, лекции, изложби и представяния.

Условията за участие можете да намерите тук.

Снимка: „Българска илюстрация“