fb
Storytel представя...Специални

Storytel представя: “Над нещата” – подкастът на Петя Дикова и Илиян Любомиров и още горещи истории за края на лятото

4 мин.
Advertorial

Традиционно почивният месец август запълни обратнопропорционално аудиобиблиотеката на платформата Storytel. Голямата изненада идва от премиерата на подкаста на Петя Дикова и Илиян Любомиров. Друг акцент е “Произход на видовете” от Георги Блажев. Съвременни български романи от Ваня Щерева и Филип Димитров, интригуващи криминални поредици от Камила Лекберг, сър Артър Конан Дойл, биографията на Рафаел Надал са само част от новите заглавия в каталога на аудиоплатформата. От 2 септември, романът “Къща от карти”, вдъхновил и хитовия едноименен сериал, ще има и своя аудио вариант.

“Над нещата” – подкаст от Петя Дикова и Илиян Любомиров

Хумористичен прочит на ежедневните и битови теми, овкусен с голяма доза неподправена откровеност от една от най-симпатичните светски двойки – Петя Дикова и Илиян Любомиров. Жонглиращи с работа и две деца, Илиян и Пипи разсъждават върху живота в родината “над нещата”. В първия сезон на подкаста ще засегнат актуални теми за родителството, красотата, емаципацията, порастването и дори “burnout”- a, основният проблем на модерния човек.

“Произход на видовете” от Георги Блажев

Дебютната книга на Георги Блажев вече е налична в Storytel. “Произход на видовете” е сборник от 20 хумористични разказа и 10 стихотворения. Забавни истории, описващи социалните феномени, наблюдавани в нашето общество през последните години. Гласът на Мая Бежанска допринася за доброто настроение и разсмива до самия край, четейки тази творба на Георги Блажев.

“Братя” от Филип Димитров

Това е третата историческа книга на Филип Димитров, която е и успешно публикувана и на английски език през 2019 г. Авторът е пословичен със своята начетеност и умела изследователска дейност и боравене с изворите. В този роман той ни представя две столетия от ранната българска история чрез съдбата на четирима известни братя: от Кирил и Методий, Симеон и Владимир, Роман и Борис II, до Алусиан и Пресиан. Христо Чешмеджиев и Георги Георгиев – Гого пресъздават историите на великите братя в аудио формата.

“Къща от карти” от Майкъл Добс

Политиката може да предостави богатство от сюжетни линии и материали за романисти и майсторите на перото. От Уайтхол до Белия дом, историите неизбежно са свързани с власт, пари, интриги и поемане на риск, всички отлични теми за тъмен хумор и висока драма. “Къща от карти” на Майкъл Добс е доказателство за интригуващия сценарий, който може да се завихри около политическия елит. Романът може да бъде слушан вече и в аудио формат в Storytel с гласа на Виктор Танев.

“Рафа: Моята история” от Джон Карлин и Рафаел Надал

Биографията на брилянтния и легенда за нашето съвремие в тениса Рафаел Надал заема своето почетно място в раздел “Биографии”. Историята на неговия живот в най-неподправения ѝ вариант ни запознава с малкия Рафа, с началото на спортната му кариера, пътя му към върха, незабравимите моменти със сълзи от триумфално щастие или пораженческо отчаяние. Личнният принос на самия тенисист в написването на “Рафа: Моята история” свидетелства за 100% достоверност. Разказвач в Storytel e Александър Хаджиангелов.

Кой уби Джон Ленън? oт Мила Люцканова, Ейми Морин с “13 неща, които психически силните хора не правят” с гласа на Мариана Векилска, Джеймс Клавел – Цар плъх, Стайнбек – За мишките и хората са само част от новите истории в Storytel.

„Storytel представя“ е рубриката, в която всеки месец ще ви разказваме за най-новите заглавия, които можете да откриете в платформата за аудиокниги. Oще над 200 000 истории на български и английски ви очакват в Storytel.

Storytel представя: Втори сезон на подкаста на Мадлен Алгафари, придружен от хитови заглавия за плажа, планината и колата
Storytel представя: От Христо Стоичков до сър Майкъл Кейн – нови и интригуващи биографии
Storytel представя: Наум Шопов-внук разказва историята на дядо си и още нови заглавия
Storytel представя: Орлин Павлов се превъплъщава в сър Елтън Джон и още нови заглавия в Storytel
Storytel представя: Светът на Илън Мъск, принцеса Даяна, агент Ванилия и още нови аудиокниги
Storytel представя: 5 аудиосериала, които можеш да чуеш още сега
Storytel представя: 5 любими книжни класики
Storytel представя: 5 криминални книги
Storytel представя: 5 суперхита от любими автори
Storytel представя: 5 супер забавни книги за по-добро настроение
Storytel представя: 5 книги, прочетени от автора
Storytel представя: 5 книги от съвременни български автори
Storytel представя: 5 детски книги