fb
БългарияНовини

Театър „София“ обяви конкурс за съвременна българска пиеса

2 мин.

За седми път театър „София“ ще проведе своя конкурс за написване на съвременна българска пиеса. Неговата цел е да развива съвременната българска драматургия и предлага възможност текстът да бъде поставен на театралната сцена, както и парична награда от 3 000 лв.

„Удоволствие беше да влезеш в бившия клуб на театъра и да видиш на масата в центъра как седят хора, пред които само изпитваш желание да се поклониш с цялото уважение. Това бяха Иван Радоев, Стефан Цанев, Константин Илиев, Кольо Георгиев – тогавашен директор на театъра, Първан Стефанов и за мен беше вътрешна необходимост да организирам конкурс на името на театър „София“, сподели директорът на театъра Ириней Константинов по повод конкурса, който вече се е утвърдил като традиция.

Всеки желаещ може да се включи с една творба, която не е публикувана, не е поставяна на сцена и не е участвала в други конкурси.

Пиесите трябва да бъдат изпратени в един разпечатан екземпляр и в PDF формат на e-mail: konkurs.teatarsofia@gmail.com до 31 май 2023 г.

Допълнително разпечатан екземпляр трябва да се изпрати на адрес: София 1527, ул. Чамкория № 9, етаж 4 – Театър „София” (за конкурса за пиеси), като важи датата на пощенското клеймо. Задължително е изпращането на пиесите и по двата начина – разпечатан екземпляр и в електронен вариант, а пиесите не се връщат. Необходимо е кандидатите да посочат адрес и телефон за обратна връзка.

За въпроси и повече информация може се свържете с организаторите на konkurs.teatarsofia@gmail.com или да следите сайта на театъра.

Победител в предходното издание на конкурса е пиесата „Цветята“ от Теодора Иванова-Додо, която беше поставена на сцената на театър „София“ през 2021 г. с участието на актьорите Симона Халачева, Неда Спасова, Росен Белов и Стефан Додуров.