fb
Днес на ПанаираПанаирът

Ден трети на Пролетния базар на книгата 2014

2 мин.
proleten bazar na knigata 2014

Пролетният базар на книгата вече набира скорост и в третия му ден онези от вас, които посетят НДК днес, ще могат да се насладят на някои от най-известните съвременни български писатели, както и на четири премиери.

Горещно днес ще бъде на щандовете на „Хермес“ и „Сиела“. Още в 13.00 Деян Енев ще бъде на щанд №326 и ще раздава автографи върху книгата си „Малката домашна църква“. От 17 ч. на щанда на „Сиела“ автографи ще раздава Теодора Димова, с която ще можете да си поговорите за последните й две книги – сборникът с публицистика „Четири вида любов“ и романът „Влакът за Емаус“, който бе номиниран за наградата „Хеликон“ за нова българска проза. Час по-късно ю на щанд  331 отново ще има популярен гост – сатирикът Иво Сиромахов, с когото със сигурност ще можете да се посмеете качествено.

Ако ви се слушат стихове на живо, в 18 ч. Иван Брегов и Стефан Радев ще четат поезия на стълбите при Мраморно фоайе до щанда на „Жанет 45“ (№206). Наминете от там и малко по-рано – от 16 ч. блогърът Преслав Ганев (Литературата днес) ще гостува на щанда на „Жанет 45“, за да ви разкаже за любимите си книги от издателството

Две представяния ще има на сцената за културната програма на Базара на полуетаж „Изток“ в НДК. От 18 ч. Марко Ганчев ще представи новата си книга „Басни в сегашно време“ („Хермес“), а в 19.00 ще започне премиерата на „След Вавилон“ на световноизвестния учен Джордж Стайнър – фундаментален труд в областта на литературознанието, лингвистиката и превода.

Други две премиери от програмата на Базара ще се състоят извън НДК. В 17.30 в книжарницата на изд. Атлантис-КЛ (ул. Паренсов №29) започва представянето на книгата „Леон и Луизе” от швейцарския автор Алекс Капю. Бившият ректор на СУ „Св. Климент Охридски“ Боян Биолчев ще представи последната си книга – „Книга за художника“, от 18:30 ч. в книжарница „Хеликон-Витоша“.

Не забравяйте, че през целия ден на 3 етажа в Националния дворец на културата можете да си насладите на изобилие от нови и наложили се вече заглавия, да поговорите лице в лице с издателите и не на последно място – да си купите книги с нелоши намаления. Ние пък ще ви очакваме след 18 часа в Къщата на „Аз чета“ на щанда на Оzone.bg, за да разгледате нашата селекция от любими заглавия. Там обаче ви съветваме да минете по всяко време на деня, защото за всяка закупена книга ще получите втора напълно безплатно.

[ + ]