fb
@-книгиБуккросинг

Ученици от град Сандански печелят състезание с проект за къщички за книги

1 мин.
kushtichki-za-knigi-sandanski

kushtichka-za-knigi-sandanskiКурортният град се присъедини към популярната инициатива „Къщички за книги“, благодарение на която жителите и гостите на Сандански могат да взимат безплатни четива за свободното си време на открито.

Заслугата за тази нова придобивка е на деветокласниците от Земеделската професионална гимназия, съобщава информационният сайт www.sandanski1.com. Техният проект за изграждане на къщички за книги бе отличен с награда от 500 лева в националното състезание по програмата „Джуниър Ачийвмънт“ .

„Бяхме много радостни, когато разбрахме, че нашето предложение е класирано на второ място“ – споделя Даниела Коюмджиева, преподавател в гимназията, „тъй като идеята за къщички за книги дойде от самите ученици. Освен че предлага още една възможност за приятно прекарване на свободното време, проектът има за цел да научи децата да общуват с книгите, да се грижат за тях и да ги пазят.“

Къщичките са три на брой и са разположени на пл. „България“, в близост до „Интерхотел Сандански“ и в градския парк до Скоковете. Учениците стартираха и дарителска кампания за набиране на книги. Те сами разработиха рекламна стратегия за привличане на интереса на гражданите, като раздаваха на минувачите ръчно изработени флайери с формата на къщички.

Разгледайте и галерията със снимки от откриването на къщичките в град Сандански!  Прочетете за безплатните библиотеки в курортите Пампорово, Хисаря, Албена, Банкя, Калиакра Резорт, както и в градовете Благоевград, Харманли, Варна, Димитровград.