fb
НовиниПо света

Включи се в международния конкурс за книгоразделител „Моята малка родина“

1 мин.
konkurs za knigorazdelitel

konkurs za knigorazdelitelЗа четвърта поредна година Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе кани деца и младежи на възраст от 5 до 24 години да вземат участие в конкурса за художествен проект на книгоразделител, организиран от Библиотеката в район Урсус, Варшава.

Темата на конкурса през 2015 е „Моята малка родина“. Участниците трябва да представят арт-проекти, свързани с важни места от техния живот, с теми, които изграждат идентичността на местната общност и които силно въздействат върху личността и живота им. Допускат се всички познати техники и материали.

Проектите, придружени от формуляр за участие, се приемат до 1 септември 2015 г. в РБ „Любен Каравелов“, която се ангажира с изпращането на творбите до организаторите във Варшава.

Всички наградени художествени проекти ще бъдат отпечатани във вид на книгоразделители.

През 2014 г. в конкурса взеха участие 2 130 рисунки, изпратени от млади творци от 15 страни от Европа и Азия: България, Беларус, Чехия, Естония, Гърция, Индонезия, Италия, Казахстан, Полша, Португалия, Румъния, Сърбия, Словакия, Швейцария и Украйна. В изданието на конкурса участваха над 130 деца от Русе и страната, като много от тях бяха отличени.