fb
Нощ на книгите за Хари Потър

Враца става част от „Нощта на Хари Потър“

1 мин.
Нощ на книгите за Хари Потър

Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца се включва в Нощта на книгите за Хари Потър. Събитието „Нощ на магиите“, което ще събере на едно място най-верните почитатели на момчето магьосник, ще се проведе на 4 февруари, от 18 часа, в Детския отдел на библиотеката, съобщава Дарик.

„Идеята е почитателите на момчето магьосник да споделят увлечението си по тези невероятни истории и да се насърчи четенето сред децата“, споделя Силвия Врачовска – директор на регионалната библиотека.

По време на „Нощта на магиите“ ще се проведат тематични игри и състезания, а участниците ще чуят любими откъси от книгите и ще изгледат част от филма „Хари Потър и Философският камък“.

От библиотеката допълват, че участниците, които ще се включат във вечерта на своя любим герой, могат да се облекат в костюми, подходящи за събитието.

Инициативата „Нощ на книгите за Хари Потър 2016“ е на британския издател Bloomsbury, а в България организатор е издателство „Егмонт Бълария“, с медийната подкрепа на сайтовете „Аз чета” и „Детски книги”.

[ + ]