“Аз чета” (www.AzCheta.com) е най-голямата българска онлайн медия за книги и четене. С изградената онлайн общност от няколко десетки хиляди потребители, сайтът е основен източник на информация за най-новото в света на книгите в българското интернет пространство.

Историята на “Аз чета” започва през 2006 година като най-големия блог за книги в България. От 2009 година екипът прилага изцяло нова концепция, която нарежда медията сред водещите сайтове у нас, посветени на четенето и книгоиздаването, а през 2013 година сайтът премина към трети етап от своето развитие благодарение на пълен редизайн. 

Седемнайсет години след своето основаване “Аз чета” предлага интервюта с водещи автори от световно ниво, а ревютата в сайта са сигурен знак за качеството на всяка книга и търсена обратна връзка от издателите. 

За пръв път в България една медия за книги предлага на своята аудитория възможността да превърне четенето в споделяне и съпреживяване. “Аз чета” предоставя отворена платформа на всички, които смятат света на книгите за задължителна част от своето ежедневие. Постоянно разрастващият се екип на сайта е изграден от млади хора, обединени от любовта си към четенето. 

В Книжния календар на  “Аз чета” можете да разберете кои са най-вълнуващите литературни събития във вашето населено място. В рубриката “Новите книги на седмицата” всяка неделя ще намерите най-любопитните нови заглавия на книжния пазар, подбрани от самите издатели. Абонирайте се за нашия бюлетин, за да научавате най-интересното от света на книгите. И още – новини, класации, награди и много други. 

Проекти на “Аз чета” са носители на престижни награди: 

  • Национална награда “Христо Г. Данов” в категория “Електронно издание”;
  • Награда “ПР Приз” в категория “Проект на медия” за програмата “Писател назаем”; 
  • Рицар на книгата – за създателя на сайта Александър Кръстев и редакторa “Детски книги” Валентина Стоева.
  • Награда на Фондация „Глобални библиотеки – България“ за национална медия, допринесла за популяризирането на дейността на обществените библиотеки в България

“Аз чета” е редовен партньор и на някои от най-големите инициативи у нас, свързани с книгите и четенето – Софийски международен панаир на книгата, Софийски международен литературен фестивал, Алея на книгата, Читателска щафета, Пловдив чете и Младият Пловдив чете, Читатели четат поезия, Забавното четене, наградите “Бисерче вълшебно”, “Иван Николов” и др.

Контакти:

София, България
E-mail: [email protected]
М: +359 899 190 284, Диляна Денева