Map Unavailable

Дата/час
17/04/2021 - 18/04/2021
00:00

Място
online
YouTube
YouTube

Категория


24-часов читателски Буккросинг маратон
На 21 април 2021 се навършват 20 години от създаването на движението на пътуващите книги BookCrossing. По този случай българската Буккросинг общност се включва в инициативата „24-часов читателски Буккросинг маратон“, която ще се проведе за трета поредна година. В рамките на едно денонощие буккросъри по целия свят ще вземат участие в читателската щафета, като споделят в социалните мрежи книгата, която четат, със специален хаштаг на инициативата.
Една страница, книга или няколко книги – четете, колкото ви е приятно! Можете да се включите за 15 минути или няколко часа, като публикувате снимка, видео или цитат от книгата, която четете, придружени с хаштаг #BC24HrReadathonBG.
Запишете се за участие с коментар в събитието заедно с линк (по желание) към вашия профил в Twitter или Instagram, за да следим публикациите ви.
Линк към международното събитие тук

Какво представлява Bookcrossing?
Bookcrossing се нарича практиката да се оставят книги на подходящи открити и закрити публични места с цел да бъдат намерени и прочетени от други читатели. Bookcrossing е световно литературно движение, което съчетава любовта към четенето и игровия елемент с възможностите на глобалната мрежа. Всеки може да направи свой профил на сайта bookcrossing.com и да регистрира книги, които е готов да сподели с други читатели. Книгите получават уникален номер, който служи като техен паспорт в пътешествията им по света. Когато някой намери пътуваща книга, той може да въведе нейния номер на сайта и да проследи маршрута, който тя е изминала, и впечатленията на читателите преди него.
В настоящия момент по света има 1 915 038 буккросъри и 13 507 004 книги, пътуващи из 132 страни.