Loading Map....

Дата/час
20/02/2018
20:00 - 21:30

Място
Театрална работилница „Сфумато“


Категория


Актьори срещу Поети

Актьори срещу Поети

Водещ: Лилия Гелева

Актьори: Анета Иванова, Августина-Калина Петкова, Димитър Димитров, Иван Станчев, Стоил Стоянов, Веселин Петров

Поети: Силвия Чолева, Марин Бодаков, Валери Валериев, Стефан Икога, Никола Петров, Стефан Иванов

Замислен като еднократно представление в Малкия сезон на Театрална работилница „Сфумато“, форматът “Актьори срещу Поети” в Театър “Сфумато” стана част от репертоара на театъра и само за година се превърна в един от най-успешните литературно-актьорски опити. “Актьори срещу Поети” пътува понякога извън София, участва в НОЩ Пловдив и на Софийски международен литературен фестивал, беше и специален подарък за рождения ден на Читалнята . Своят трети сезон започна с участие на покрива на Шоколадовата фабрика в рамките на квАРТал Festival 2017 и продължи в „ПЕТЪК“ със Заедно в час.

„Актьори срещу поети“ е смъртоносна битка, в която лъсват десетките разлики между авторското четене на поезия и актьорското й изпълнение като монолог. Публиката решава изхода от своеобразната словесна схватка. Водещ е Лилия Гелева. За зрителите са оставени листове със стихотворения. Те не са на участващите поети, могат да са както български, така и чуждестранни. Със започването Лилия Гелева влиза в ролята си на конферансие. Въвеждащите й думи, представянето на поетите и актьорите и всичко останало, което изрича, бива изпявано. Литературната схватка протича в три различни кръга. След края на рундовете и директните двубои на публиката е предоставена възможност да гласува за победителя. Всеки път всичко е различно.
* * *
Билети може да резервирате със съобщение към страницата ни Театрална работилница „Сфумато“ или онлайн на: https://goo.gl/6SD73B. Касата на ул. Димитър Греков 2 е с работно време от 14 до 19ч. (Тел.: 02/ 944 01 27).