Loading Map....

Дата/час
14/12/2016
20:30 - 22:00

Място
ДНК – Пространство за съвременен танц и пърформанс


Категория


„Актьори срещу поети“ гостува на СМЛФ 2016

АКТЬОРИ СРЕЩУ ПОЕТИ гостуват на четвъртото издание на Софийски международен литературен фестивал.

Замислен като еднократно представление в Малкия сезон на ТР „Сфумато“, форматът „Актьори срещу поети“ стана част от репертоара на театъра и само за година се превърна в един от най-успешните литературно-актьорски опити. “Актьори срещу Поети” в Театър “Сфумато” пътува понякога извън София и дори излиза от театралната зала, сега обаче четирима актьори и точно толкова поети ще подготвят ударна стихотворна доза специално за Издание №4 на Софийския международен литературен фестивал. Този път мястото е ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс, а входът е свободен.

„Актьори срещу поети“ е смъртоносна битка, в която лъсват десетките разлики между авторското четене на поезия и актьорското й изпълнение като монолог. Публиката решава изхода от своеобразната словесна схватка. Водещ е Лилия Гелева. За зрителите са оставени листове със стихотворения. Те не са на участващите поети, могат да са както български, така и чуждестранни. Със започването Лилия Гелева влиза в ролята си на конферансие. Въвеждащите й думи, представянето на поетите и актьорите и всичко останало, което изрича, бива изпявано. Литературната схватка протича в три различни кръга. След края на рундовете и директните двубои на публиката е предоставена възможност да гласува за победителя. Всеки път всичко е различно.

С участието на поетите: Людмила Миндова, Никола Петров, Стефан Иванов, Стефан Икога и актьорите: Веселин Петров, Надя Керанова, Неда Спасова, Станислав Кертиков. Водещ: Лилия Гелева

Вход: Свободен