Loading Map....

Дата/час
21/04/2017
18:30 - 19:30

Място
Британския съвет в София
ул. Кракра 7
София

Категория


Английската писателка Иви Уайлд в България

Иви Уайлд, най-добрият британски писател на своето поколение (според „Гранта“) и носителка на много литературни награди, идва в България по повод излизането на първата й книга на български език – романа „Всички птици пеят“ (издание на „Персей“). Тя ще участва в литературния фестивал „Южна пролет“ в Хасково, където ще има представяне на 20. 04. в Регионална библиотека „Христо Смирненски“.

На 21. 04 от 18:30 часа в Британския съвет в София ще бъде премиерата на „Всички птици пеят“.


„Красиво написана книга – и толкова напрегната, че те кара да си гризеш ноктите“ – това е оценката на The Guardian за „Всички птици пеят“.


Главната героиня в нейния забележителен роман „Всички птици пеят“ (превод Емил Минчев) живее в стара селска къща, намираща се на безименен британски остров. Компания й правят единствено вярното й куче Дог и овцете й. Тя не иска нищо повече. Но един ден нещо започва да избива овцете й една по една, като оставя телата им ужасяващо обезобразени. Може да е какво ли не. На острова има лисици, а около къщата се навъртат странно момче и непознат мъж. Плъзват слухове за тайнствен, свиреп звяр, който дебне в гората.
Може би тези събития са свързани с мистериозното минало на младата жена, което залива настоящето като вълна, пропътувала хиляди километри, за да разкрие тайната на белезите по гърба ѝ.


„Изключително структуриран роман. Една от онези книги, които проникват в мозъка ти като тъмен фойерверк и които, когато ги завършиш, искаш незабавно да ги прочетеш отново.“ – Financial Times


„Това, което прави книгата толкова изключителна, е красивият и семпъл стил на авторката…“ – Spectator