Loading Map....

Дата/час
05/12/2017
19:30 - 21:30

Място
Club Terminal 1
ул. "Ангел Кънчев" 1
София

Категория


Българите!/ Забравените постижения - премиера
Ако не знаете кой е първият българин, стъпил на Антарктика, първата българка, обиколила света, основоположникът на българското кино, първият български илюзионист или откривателят на „Lactobacillus bulgaricus“, то в изданието „Българите!: Забравените постижения” ще откриете не само невероятните им истории, но и ще ги видите през иновативния визуален сценарий на Делян Момчилов и над 300 цветни илюстрации на Стен Дамянов („Просто Спас”).

29 месеца след старта на проекта дойде и времето на премиерата на „Българите! / Забравените постижения“. Заповядайте на 5-ти декември (вторник) в 19:30 в клуб Терминал 1!

Със специалното участие на Иван Шопов и AVIGEYA / АВИГЕЯ, Светослав Иванов и Георги Тошев!

50 българи, 50 забравени постижения. Под ръководството на проф. Пламен Павлов, „Българите!: Забравените постижения” гарантира висока историческа стойност, без да претендира за академичен труд и да изпада в патетична полемика.

Припомнете си доброто, смисленото и любопитното в живота на 50 забележителни българи!

Малко повече за Българите / Забравените постижения:

Автор и творчески ръководител на проекта е Делян Момчилов, а научнопопулярното издание е негов литературен дебют.
Проф. д-р Пламен Павлов се нагърби с нелеката задача на исторически редактор, за да може историите и фактологията да са максимално достоверни. Изданието е с висока историческа стойност, но не претендира за академичен труд.
Всяка една от страниците в книгата е уникална и представя по иновативен начин постиженията на 50-имата. Зад страхотния дизайн и оформление седи блестящият дизайнер Николай Манчев, който създаде 300 смайващи страници.
Хармонията между текстовете и визуалния сценарий на Делян Момчилов и илюстрациите на Стен Дамянов е едно от големите достойнства на тази книга. Комбинацията от смелите идеи на автора и безапелационния илюстраторски талант на Стен дадоха нов живот на много от забравените български постижения