Loading Map....

Дата/час
25/10/2016 - 27/10/2016
09:00 - 18:00

Място
Американски университет
ул. Свобода Бъчварова 12
Благоевград

Категория


България е домакин на първата в Европа глобална образователна конференция на международната мрежа Teach for All в Благоевград
България е домакин на първата в Европа глобална конференция на влиятелната международна мрежа за равен достъп до образование Teach For All. Между 25-и и 27-и октомври в Американския университет в Благоевград форумът ще събере едни от най-изтъкнатите световни експерти и международни лидери в сферата на образованието с провокативната тема “Да си представим образованието по различен начин”. Форумът ще бъде открит лично от президента на Република България Росен Плевнелиев и министърът на образованието и науката Меглена Кунева, която е и домакин на вечерята в първия ден на конференцията.
Основна цел на събитието е да разкрие възможностите и предизвикателствата пред развитието на световното образование в ерата на глобализация. Форумът също се стреми да действа като платформа за обмяна на добри практики и идеи от успешни иновативни училища, които да помогнат за осигуряването на достъп до качествено образование на всяко дете в ХХІ век.