Loading Map....

Дата/час
25/06/2019
18:00 - 20:00

Място
Регионалната библиотека „Захарий Княжески“ – Стара Загора
бул. „Руски" №46
Стара Загора

Категория


Библиотека Родина представя Росица Гюмлиева с Приказки за всички

Колко нежна е детската душа! Колко неочаквани мислички бълбукат в нея и пътешестват свободно в детското съзнание. Когато се докосне до тях, те успяват да вдъхновят Росица Гюмлиева да сътвори невиждани детски светове чрез текстове за театрална реализация. А там с радост ще срещнеш и Безценната капка, и Глухарчето, и Обувките на Лили, и Шоколадовия кроасан, Светулката Свети, и още, и още… И ще се окажеш в един голям детски свят, където преживяването от срещите с трогателно талантливите текстове на Росица Гюмлиева носи онази доброта и любов, които неминуемо разширяват хоризонтите и обогатяват нашето ежедневие. Уверяват ни, че всяка искрена мисия, насочена към децата, е възможна.
Проф. д.н. Дойчина Синигерска

***
Росица Гюмлиева работи като актриса в Държавен куклен театър Стара Загора над 22 години. През 1994 г. печели вътрешен конкурс за драматургия и режисура и с голям успех поставя пиесите „Маша и мечока” и „Заека и таралежа”. Удостоявана е с редица престижни награди от прегледи и фестивали на кукленото изкуство. През 1995 г. актрисата основава в Стара Загора първия частен куклен театър „Сияние”. Води детското театрално студио „Слънчице” към Детски отдел на библиотека „Родина”.
„Приказки за всички” излиза с клеймото на библиотека „Родина” и спонсорството на Ангел Филипов – „Филипови и компания”. Редактор на книгата е Слава Драганова.