Map Unavailable

Дата/час
03/11/2023
19:30 - 20:30

Място
Ателие „Пластелин“
ул. Цар Симеон 48
София

Категория


„ЧЕТЕНЕ СТИХОВЕ” от Борислав Стоянов в рамките на Джобен фестивал
Лит. четене на Борислав Стоянов Стоянов
Борислав Стоянов е роден е през 1969 г. в София. Пише поезия. Има публикации в онлайн списанието на „Нова Асоциална Поезия“ и в сборника „Поезия срещу войната‘’, на издателство „Scribens”. През 2022 г. участва в Ателие „Пластелин” към „Квартал фестивал” – София с авторския си пърформанс: „Поезия в куфар”, а през 2023 г. – с изложбата си със заглавие „Звездите са компаси за мечтаене“ (галерия „Аросита“, София), авторът съчетава изкуството на керамиката с това на поезията.
***
„Небе за разказване“ е дебютната му стихосбирка. Излиза през 2023 г. с логото на издателство „Фондация Емили“ и е отпечатана с финансовата подкрепа на Министерство на културата по програма „Помощ за книгата“.
Борислав Стоянов от десетилетия твори в областта на керамиката, концептуалното и съвременното изкуство, като има няколко самостоятелни изложби. Вдъхновят го природата, човешката същност и нейните проявления. През последните години се занимава активно и с поезия.
През 1988 г. завършва Средно-специално училище по полиграфия и фотография, гр. София, със специалност „Фоторепродукционни и подготвителни процеси за офсетов печат“, а през 1998 г. се дипломира в Националната художествена академия, гр. София, със специалност „Силикатни форми”, при проф. Райко Райков и проф. Йордан Стоянов.
Работи като керамик на свободна практика. Провежда ателиета по керамика с различни социални групи. Също така работи и като учител по Изобразително изкуство в прогимназиален етап.
Участвал е в кинопродукции като художник-патиньор, а също така е работил и като консерватор- реставратор на сгради паметници на културата.
***
Програмата на фестивала може да намерите във фейсбук събитието
Билета за една вечер е 15 лв. (билета включва всички събития за съответната вечер)