Loading Map....

Дата/час
07/10/2014
19:30 - 22:00

Място
„Ателието“
ул. Цар Самуил 50
София

Категория


Читатели четат поезия - четвърто издание

Читателското ателие „Читатели четат поезия“ продължава всеки първи вторник на новия месец. Предизвикателство е да се четат нови и нови български поети и стихотворения, които достигат до различни читатели. В присъствието на избраните поети. Споделяне на вкуса към поезията от към читателска гледна точка.

Новото издание на читателско ателие „Читатели четат поезия“ е с поетите Галина Николова „Азбука на завръщането“ и Иван Христов „Американски поеми“.

По усъвършенстващия се и утвърждаващ се модел:
Първа част: на случаен принцип участниците избират стихотворение от двете книги и четат пред публиката. Ако са много участниците – групират се по двойки и сами решават как да четат (малък пърформанс).

Втора част: Читателите са разделени на групи по поетични книги. Пред всеки има различно стихотворение от конкретната стихосбирка. Избира се 1 стих/1 ред/1 абзац и се записва на отделен лист. Прави се размяна на листовете със стихове в кръг. Чете се от следващото стихотворение, избира се отново 1 стих/1 ред/1 абзац и така, докато първото стихотворение се върне до „притежателя си”. На белия лист се е получил нов индивидуален текст. Може да се създаде колективен текст при желание от страна на участниците в групата.

Трета част: Четат се всички нови текстове пред самите поети.

За наблюдателите има табло с въпрос за поезията, на което може да пишат, след това се снимат и се прави галерия от снимки.

Концепция, организатор и водещ на читателското ателие
Petrana Petrova, редактор „Поезия” и част от екипа на сайта Аз чета
Китарна среда и ефекти:
Иван Димитров, поет, писател, музикант
С медийната подкрепа на www.AzCheta.com – Аз чета, сайтът за твоята книга