Map Unavailable

Дата/час
30/10/2019
16:30 - 18:00

Място
Център за книгата на НБУ
бул. Монтевидео 21
София

Категория


Читателски клуб на НБУ: „Liverpool, моят дом“ на Кенет Далглиш

Център за книгата и департамент „Нова българистика“ отправят покана за разговор за книгата „Liverpool, моят дом“ на Кенет Далглиш на 30. октомври 2019 г. от 16.30 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет. Водещи на събитието са доц. Пламен Дойнов, д.н., доц. д-р Йордан Ефтимов и доц. д-р Морис Фадел. Специален дискутант е гл. ас. д-р Боян Думанов.

Футболен клуб „Ливърпул“ продължава да бъде все така магнетичен и неподражаем. Страстта на милионите му привърженици не само не помръква, а придобива още по-внушителни размери. Вече не само „Анфийлд“, но и стотици кътчета, дори в най-отдалечените страни, са се превърнали в бастиони на непоколебима лоялност. Червената магия продължава да е нереално въздействаща – нещо което често пъти подминава модерните властващи в световния футбол.

Слушали сме много за семейната атмосфера в клуба, за безкористната дружба между играчи, хора от ръководството и феновете. Но едва ли има друг, който би могъл да отмести тайнствената завеса по-умело от Краля – Кени Далглиш. В своята книга шотландският футболен романтик успява съвсем неподправено да ни разкрие как живее „Ливърпул“.

Видео на живо във фейсбук страница Център за книгата.
С медийната подкрепа на Аз чета.