Loading Map....

Дата/час
31/01/2024
16:30 - 18:00

Място
Център за книгата на НБУ
бул. Монтевидео 21
София

Категория


Читателски клуб на НБУ: Разговор за „Мистични разкази“ от Едгард Алън По

Център за книгата и департамент „Нова българистика“ отправят покана за среща на Читателския клуб на НБУ с тема на „Разговор за „Мистични разкази“ от Едгард Алън По“ в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Водещи на срещата са проф. Пламен Дойнов, д.н., доц. д-р Йордан Ефтимов и доц. Морис Фадел, д.н.

В книгата са включени 19 от най-добрите разкази на Едгар Алън По, сред които са „Ръкопис, намерен в бутилка“, „Златният бръмбър“, „Спускане в Маелстрьом“, „Убийствата на улица Морг“.
Едгар Алън По – една от най-загадъчните фигури в световната литература. Неговото творчество буди възхищение сред съвременниците му и оказва огромно влияние над такива значими автори като Жул Верн, Хърбърт Уелс, Хауърд Лъвкрафт, Валерий Брюсов, Константин Балмонт. Особено популярни стават неговите мистични и „зловещи“ разкази, както и поетичните му произведения, пропити с ирационалност, обреченост и мрачна красота.
В този сборник са включени едни от най-добрите разкази на писателя с фантастичните илюстрации на Артър Рекъм, които въплъщават тайнствената атмосфера и ни позволяват да вникнем по-дълбоко в психологията и безумието на героите на По. Книгата е част от поредицата Световна класика от издателство ИнфоДАР.

***
Видео на живо във фейсбук страница Център за книгата;