Loading Map....

Дата/час
21/10/2020
18:00 - 19:30

Място
Гьоте институт
ул. Будапеща №1
София

Категория


Чуй книгите: на гости в обновената библиотека на Гьоте-институт

Гьоте-институт представя официално обновената си библиотека – с повече пространство за посетители, литературни четения и културни срещи. В рамките на събитието съвместно със Storytel институтът ще представи и актуални аудиокниги на немски и български език.

Участници:

Йоанна Темелкова (актриса) чете откъси от аудиокниги, предоставени от Storytel
Евгени Митев (председател на Фондация Синергиа), модератор на събитието
Мила Иванова и Цветомир Павлов (арх. бюро Cachè atelier), архитектите зад обновеното пространство
Самира Захра, ръководителка на библиотеката на Гьоте-институт България

След няколко месеца ремонт библиотеката на Гьоте-институт се завръща с обновена визия, вдъхновена от идеите за социална и екологична устойчивост и още повече библиотечно пространство за читатели, беседи и събития. Място за обмен и разговори, достъпно за всички; нова пресечна точка за срещи и културни мероприятия в столицата. Читателските карти, както и достъпът за посетители са безплатни.

Заедно със Storytel, Гьоте-институт представя най-новите аудио книги на немски и български език. Аудиокнигите на немски език от дигиталната библиотека на Гьоте-институт Onleihe могат да бъдат изтеглени на различни устройства безплатно. От своя страна пък Storytel предлага срещу заплащане повече от 1500 аудиокниги на български език. По време на събитието актрисата Йоанна Темелкова, позната от телевизионния екран и от сцената, ще чете откъси от тях. А присъстващите ще имат възможност да завържат очите си, за да могат изцяло да се концентрират върху звука.

Важно: Събитието е с вход свободен, но с ограничен брой места и само след предварително записване тук. Събитието ще бъде проведено при стриктно спазване на мерките във връзка с разпространението на COVID-19.