Loading Map....

Дата/час
12/09/2017
17:00 - 20:00

Място
Алея на книгата – София 2017
Пешеходна зона на бул. "Витоша"
София

Категория


Ден първи на „Алея на книгата“ – София 2017

17:00 Литературен кът

Официално откриване на „Алея на книгата“ София

 

18:00 Литературен кът

Фен среща на (по)читателите на „Хари Потър“

Каним всички почитатели на Дж. К. Роулинг и „момчето, което оживя“ да станат част от фен среща в рамките на „Алеята на книгата“, където да споделят магията, да тестват знанията си за поредицата за Хари Потър и да участват в забавни тематични игри за вълшебни награди!

Представя издателство „Егмонт“ и клуб Daily Potter

 

18:00 Шатра № 16

Среща с автограф с Милен Русков, автора на романа „Чамкория“

Един човек, по силата на професията си, се оказва въвлечен в някои от най-мрачните тайни на своето време. Това са 1920-те години, когато в България се борят две големи военнополитически групировки: Военният съюз, Демократическият сговор и ВМРО, от една страна, и Единният фронт, от друга. Нашият герой не е партизанин на никоя от тях, което му позволява да ги види сравнително безпристрастно. Същевременно той се бори с живота като обикновен човек и разказът му за градския бит възкресява неистовата атмосфера на 20-те години.

Представя издателство „Жанет 45“

 

18:00 Шатра № 10

Среща с автограф  с Боряна Дукова

Боряна Дукова е испанистка и преводачка, която стъпва уверено в пътеката на българския криминален жанр и трилър. Последната й книга – „Трилъри по женски“ е сборник със седем разказа със задъхан сюжет и неочакван край, следващи празничния календар на живота ни.

Представя издателство „Хермес“

 

18:30 Книжен център „Гринуич“

Йохан Девлетян – „Кабарето под Тепето“ С думи за книгата – Бойко Ламбовски

„Кабарето под тепето“ – няма как навеите да не отправят към знаменитото „Кабаре“ на Боб Фос със зашеметяващата Лайза Минели в главната роля. Дори откровено е цитирано. Но кабарето на Йохан Девлетян не предупреждава, а изяснява. Изяснява периоди от българската история, които все по-усилно се налага да слагаме в центъра на нашето внимание – защото ни объркват, защото ни предопределят, защото ни затискат. Книгата отмахва този затискащ капак, позволява ни да дишаме с пълни гърди. Затова, ако искате чист въздух, прочетете „Кабарето под тепето“ и ще се изпълните с живителен литературен кислород. Книга игрива, с фантазия, на места смешна, но всъщност трагична. На Кабаре като на кабаре.

Представя издателство „Жанет 45“

 

19:00 Литературен кът

„Живот без диети“ на Георги Жеков

Уморени ли сте от строги диети, които бързо ви омръзват и не водят до трайни резултати? Живеем във време, в което изборът на храна става все по-труден, поради огромното разнообразие на продукти, а броят на различните видове диети расте главоломно. Необходимо ли е да следваме определен хранителен режим или бихме могли да водим пълноценен живот без диети? Въз основа на личния си опит в областта на храненето и здравословния начин на живот, Георги Жеков излага основите, върху които можем да стъпим, за да заживеем без ограничения, като осъществим качествено нова връзка със собствените си тела.

Представя издателство „Бард“