Loading Map....

Дата/час
23/06/2016
18:30 - 20:00

Място
Литературен клуб „Перото“, НДК


Категория


Димитър Бочев представя сборника „Несъгласни думи”

С „Несъгласни думи” Димитър Бочев прави опит да открие съотношението между щастие и смисъл, талант и характер, творчество и смърт. Сборникът съдържа литературни и философски есета, а част от текстовете имат мемориален характер и са посветени на творци като Георги Марков, Асен Игнатов, Тончо Жечев, Атанас Славов, Хр. Огнянов, Желю Желев.

ЗА АВТОРА

Писателят Димитър Бочев е роден през 1944 г. в Силистра. Следва философия в Софийския университет. През 1972-ра получава политическо убежище в тогавашната ГФР. Работи като извънщатен сътрудник на “Дойче веле”. От 1975 г. е програмен редактор в българската секция на радио “Free Europe/Liberti” в Мюнхен, където отговаря за културно-публицистичната програма “Контакти” – трибуна на български писатели и интелектуалци.

Автор е на романите „Междинно кацане“, „Генезис ІІ“, „Синеокия слепец“, „Боготърсачът между беса и слепотата”, както и на сборника с есета „Хомо емигрантикус“. За целокупното си творчество Димитър Бочев е удостоен с Юбилейната награда на Международната академия на изкуствата в Париж за 1999 г.