Loading Map....

Дата/час
17/10/2018
17:30 - 19:00

Място
Регионална библиотека „Гео Милев“ – Монтана
пл. Жеравица 1
Монтана

Категория


Димо Троянов ще потопи в „Лирични мигове“ своите читатели в Монтана

На 17 октомври 2018г. от 17:30ч. в РБ „Гео Милев“ ще се състои премиера на книгата „Лирични мигове“ от Димо Троянов. В лиричната атмосфера на творбите му ще ни потопи Матей Шопкин- редактор на стихосбирката, която е втората самостоятелна книга на поета и художника. Със своя характерен облик завършеният рисунък на въздействащите стихове ще придадат картините на Димо Троянов.
Димо Троянов е роден на 2 юли 1950 г. в град Враца, но родният му край е регионът на град Монтана, откъдето са родителите му.
Завършва Художествената гимназия в София, а след това и Художествената академия, също в столицата, специалност ,, Декоративно-монументална скулптура ‘’
От 1978 година живее и твори в София. Работи в областите на скулптурата, живописта, графиката и илюстрацията. В България негови творби притежават държавни художествени галерии и частни колекции, както и частни колекции в над двадесет страни по света. Илюстрирал е редица книги на видни български писатели. За творчеството си е получавал награди. Освен изявите си в областта на изобразителното изкуство, пише стихове, разкази, статии, рецензии, интервюта. Редактор е в списание ,, Читалище ‘’. Член е на Съюза на българските журналисти.