Loading Map....

Дата/час
21/01/2017
12:00 - 13:00

Място
Литературен клуб „Перото“, НДК


Категория


Дискусия „Бъдещето на детската книга“

Националният център за книгата към НДК обявява 2017 г. за Годината на детската книга. Инициативата стартира с отворена дискусия за „Бъдещето на детската книга. На 21 януари (събота) от 12:00 часа в Литературен клуб „Перото“ деца и родители, влогъри и създатели на сайтове за родителство, автори, илюстратори и издатели, най-сетне ще се съберат на едно място, за да обсъдят всички важни въпроси за детската литература, четенето, съвременните заглавия.

За „Бъдещето на детските книги” ще говорят Юлия Спиридонова – Юлка, носител на много награди за детска литература, в ключително наградата „Перото” за 2015 г., Валентина Стоева от Фондация „Детски книги”, Зорница Христова – издателство „Точица”, Антон Стайков и Свобода Цекова – илюстратори и дизайнери, Албена Раленкова – редактор на издателство „Фют” и Александър Кръстев от „Азчета”. Поканени са и всички, които имат интерес към темата.

През 2017 г. НЦК ще подкрепя издаването на съвременна българска литература за деца, ще провежда срещи, дискусии, четения, тематични работилници, които да стимулират детското въображение, вдъхновено от словото. Ще партнираме на възраждането на Националната седмица на детската книга. Ще обособим пространство за общуване с книгите за децата. Ще стимулираме срещите между съвременни автори, илюстратори и родителите на най-малките, ще насърчим създаването на ново поколение литературни критици за детска литература.