Map Unavailable

Дата/час
17/02/2022
18:00 - 19:30

Място
НБУ В ЦЕНТЪРа
ул. „Георги С. Раковски“ 191 Б
София

Категория


Дискусия около романа на Иван Младенов „Раз/сдвоение“

 

В книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“ ще се проведе дискусия около романа на Иван Младенов „Раз/сдвоение“. Водещи на събитието са доц. д-р Морис Фадел и проф. Иван Младенов.

Романът „Раз/сдвоение“ е написан в руслото на почти непознатия семиотичен прагматизъм. Действието се развива на кораб, реплика на Титаник, плаващ между артистични селища от началото на XX век в търсене на нови сетива и възприятия. В центъра е стремителна любовна история в апогея на своя разпад, подсилен от обречеността на кораба, заника на модерните идеи и изтлялото упование в науката. Сюжетните нишки се заплитат в логически ключ, сигнализиран в беседите между прочути мислители, исторически фигури, художници и музиканти. Разказът израства върху реални епизоди от живота на Витгенщайн, Фреге, Лизе Майтнер, Томас Ман, Едвард Григ, но разказвачът остава неразкрит. Пътят към ново сдвояване в любовта минава през семиотично виждане за ангелите като прорези към затрупани просветления.

Посетители могат да бъдат лица, които притежават валиден документ за ваксинация, преболедуване, изследване или удостоверение за наличие на антитела.