Loading Map....

Дата/час
08/02/2019 - 09/02/2019
18:00 - 19:00

Място
Гранд Хотел и СПА Приморец – Бургас
ул. "Княз Аександър Батенберг" 2
Бургас

Категория


Дни на Невена Коканова в Бургас

80 години от рождението на великолепната Невена Коканова ще бъдат отбелязани на 8 и 9 февруари (петък и събота) в Бургас в рамките на предстоящите „Дни на Невена Коканова“.

📖 На 8 февруари (петък) от 18:00 часа в зала „Ахело“ на Grand Hotel & SPA Primoretz журналистът Georgi Toshev ще представи свои книга и филм, посветени на знаковата дама от родната театрална и киносцена.

„Години любов. Невена Коканова“ (изд. Книгомания.бг) е книжна биография на актрисата, посветена именно на 80-годишнината от рождението ѝ. Творбата е в луксозен формат, с твърди корици и суперобложка и включва нейните необикновен живот и вълнуваща кариера, обрисувани включително с над 250 снимки от личния архив на дъщерята на звездата – Теодора.

📽️ След литературното събитие, ще стартира филмова прожекция. Отново в зала „Ахело“ ще бъде показан новият документален филм „Невена Коканова. Пътуване“ с участието на Георги Тошев и колеги на голямата дама на българското кино.

📽️ На 9 февруари (събота) ще бъдат прожектирани три знакови ленти от филмографията на Невена Коканова. Те ще бъдат показани отново в Гранд хотел и СПА Приморец:
➡️ 11:00 ч. – „Карамбол“, 1966 г., реж. Любомир Шарланджиев, по сценарий на Атанас Ценев
➡️ 14:00 ч. – „Най-добрият човек, когото познавам!“, 1973 г., реж. Любомир Шарланджиев, по сценарий на Лиляна Михайлова
➡️ 17:00 ч. – „Спомен за близначката“, 1976 г., реж. Любомир Шарланджиев, по сценарий на Константин Павлов

🎟️ Входът за всяка от прожекциите е 4 лв.

🖼️ По време на двата „Дни на Невена Коканова“ в Гранд хотел и СПА Приморец ще бъде експозирана тематична изложба, включваща 30 фотографии от личния архив на Теодора Шарланджиева, дъщеря на голямата актриса.