Map Unavailable

Дата/час
01/06/2021
16:00 - 17:30

Място
РБ „Христо Ботев“
ул. Петропавловска 43
Враца

Категория


Доника Ризова представя дебютната си детска книга във Враца
Врачанската библиотека, „Аз чета“ и издателство „Мармот“ представят Доника Ризова и дебютната ѝ книга „Дракончето Ринти“. Срещата  този път не е онлайн, а на открито пред Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца.
Доника Ризова е едно от известните имена на българската журналистика. Започва кариерата си като репортер в „Дарик радио“ и по-късно става главен редактор, отговарящ за развитието на радиото в Северозападна България. За себе си казва, че се стреми да бъде честен „разказвач“, да се вслушва в думите на събеседника и да не обръща „прожектора“ само към своята позиция. Тя е автор и собственик на травъл сайта lifeofdinika.com и PR агенция PR Code. А отскоро е и автор на детска книга, в която главен герой е синът ѝ Грег.
Историята ни завежда в старинното градче Банялбуфар на остров Майорка, където в скалите над него живее истински дракон! Името му е Ринти и много обича спагети и ябълки. Освен това умее да играе на плейстейшън, да учи пауни да бият дузпи, да гаси пожари и да пали такива (но никога нарочно). Но най-много от всичко Ринти обича да е със своя приятел Грег – момчето, което вярва на сърцето си и затова вижда дори и невидими за възрастните неща. Илюстрациите на книгата са направени от талантливата художничка Мира Мирославова.
Доника Ризова е носител на множество награди, сред които тази на Съюза на българските журналисти „Златно перо“ в категория „Телевизия“ и наградата „Златно сърце“ за активната си социална ангажираност. Носител е на награда от Фестивала „Българската Европа“ , на наградата на сп. „Бизнес лейди“ в категория „Телевизия“. Тя е посланик на кампанията на Investor Media Group „Забавното четене“. Член на Настоятелството на Фондация „За нашите деца“. Член е на УС на БДВО.