Map Unavailable

Дата/час
09/10/2023
19:00 - 20:30

Място
Галерия „Прегърни ме”
ул. „Г. С. Раковски” №63
София

Категория


Екатерина Петрова гостува на "Прочити" с Белослава Димитрова
С последната среща в „Прочити“ за този сезон, провеждани в галерия „Прегърни ме“, ви каним на истории с отворен край. Искаме да не слагаме точката, а да са отдадем на истинско фланьорстване без ограничения и цели.
Хайде да се пошляем литературно и житейски!
Това ще се случи благодарение на авторката и преводачка Екатерина Петрова, която ни гостува. Тя се занимава с литературен превод, есеистика и журналистика. Нейни текстове и преводи на български и английски са публикувани в Капитал Light, Дневник, Бакхус, Една седмица в София, Balkan Travellers, Vagabond, Words Without Borders, както и в личния ѝ блог за снимки и пътеписи The Ground Beneath My Feet. През различни периоди е живяла, учила или работила в Кувейт, Минесота, Ню Йорк, Берлин, Лондон, Париж, Куба, Айова, Косово, Белград, Северна Ирландия и Южна Франция. В момента живее в София и пътува при всяка възможност.
Ще се разровим в нейната книга „Нещотърсач: 44 (не)обикновени предмета от близо и далеч“, защото освен да колекционираме истории и предмети, ние заедно създаваме реалности, в които детайлът има значение, а различността ни носи знание и нови възприятия. Защото, както добре знаем, светът е за четене с разбиране.
Откъси от книгата ще ни представи актрисата Лора Тенчева.
Програма „Четвъртък в Галерията – втори сезон“ е реализиран с финансовата подкрепа на Националния фонд „Култура“ по програма „Едногодишен грант“ – 2022 г.