Map Unavailable

Дата/час
06/07/2022
19:00 - 21:00

Категория


Екатерина Петрова с книгата "Нещотърсач" в Пловдив
Пловдив чете 2022
Издателство Жанет 45
представят: Екатерина Петрова с книгата „Нещотърсач: 44 (не)обикновени предмета от близо и далеч“
Модератор: Манол Пейков
Бар LOCAL, Капана, ул. „Христо Дюкмеджиев“ 15
вход: свободен
„Нещотърсач: 44 (не)обикновени предмета от близо и далеч“ съдържа колекция от истории, посветени на предмети, които авторката – преводачката, журналистка и пътешественичка Екатерина Петрова, събира през годините.
Книгата е с фотографиите на Цветелина Белутова и самата Екатерина, оформлението е на Люба Халева.

Лична, чудно-пъстра и лека за четене, Нещотърсач на Екатерина Петрова е като галерия с миниатюрни портрети – уж на вещи, но всъщност на места и култури. Приятно освежава паметта за безгрижното фланьорство от предходните две десетилетия.

– Албена Шкодрова

Нещотърсач е като бездънен куфар, в който се побира цял един свят, пълен с вълнуващи сюжети – бележник Moleskine, матрьошка, бял потник, трохи от мадлени, жълто паве, люблянски змей, марсилски сапун, пилешка кост, наниз от мъниста. Екатерина Петрова разказва с литературен талант и журналистическо преклонение пред фактите историите зад всеки предмет от своята колекция, като неусетно ни предава от своята космополитност

– Ива Рудникова
Събитието е част от лятната културна програма на Пловдив чете 2022 и календара на културните събития на град Пловдив и се реализира с подкрепата на Община Пловдив.