Loading Map....

Дата/час
13/05/2017
19:00 - 21:00

Място
Театър „Никола Вапцаров“
пл. “Георги Измирлиев” 1
Благоевград

Категория


Физика на тъгата - театрална премиера за България в Благоевград

Постановката „Физика на тъгата“ по романа на Георги Господинов в рамките на театралния фестивал в Благоевград ще представи словенският театър „Антон Подбеушек“ (АПТ).

У нас ще се играе едно представление, на 13 май, от 19 часа в театър „Никола Вапцаров“ в Благоевград, като един от акцентите в афиша на петото издание на платформата за театър и изкуства „Тарарабумбия“ в града. Предвидени са субтитри на български и английски език.
Преди това, от 17 часа, ще се проведе среща-разговор с писателя Георги Господинов в камерната зала на театъра.

Премиерата на пиесата беше през ноември 2016 в театър „Антон Подбеушек “ в словенския град Ново место и дни по-късно – в Любляна, Словения при изключително голям интерес. Поставена е от млад театрален състав под режисурата на талантливата Тяша Чърнигой, популярна в Словения със свежия си и оригинален подход към сцената. Драматургията е дело на Маша Язбец, сценографията на Александър Вуйович, а костюмите на Ирис Ковачич. Със своята десетгодишна история, театър „Антон Подбеушек“ е един от най-младите в Словения, продуцент и пространство за съвременно сценично изкуство.

Билетите ще бъдат в продажба на цени от 5 до 10 лева на касите на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ в града и в мрежата на eventim след 15-ти април.