Loading Map....

Дата/час
11/04/2014
18:30 - 19:30

Място
Галерия АРТ МАРКОНИ
Охрид 22
Варна

Категория


 Среща с Ганка Филиповска във Варна, Галерия „АРТ МАРКОНИ“

Галерия „АРТ МАРКОНИ“ и ИК Жанет 45 Ви канят на среща с Ганка Филиповска

представя книгата СОНЕТ 130

11 април 2014, петък, 18.30 часа
Галерия „АРТ МАРКОНИ“, Варна, ул. „Охрид“ 22

„Сонет 130“ е концентрат от отлично боравене с думите и запомнящи се образи, които преследват читателя като сянка дълго време, след като разказът е прочетен. Ганка Филиповска умее да нажежава словото си до червено толкова добре, колкото и да го охлажда до болезнена ледност.

Радостина А. Ангелова

Тези разкази са като тиха река. Бълбукат и увличат. Написани с великолепно, внимателно и грижовно майсторство, те направо те завъртат. В бавна, но мощна въртележка. Тя е светът на Ганка Филиповска.

Калин Терзийски

Разказите на Ганка Филиповска, уважаеми читателю, може и да не ти харесат. Но не защото не са хубави, напротив – те са сред най-добрите образци на българския разказ (най-българския жанр, както твърдят мнозина авторитетни българисти), а защото оставят в душата усещане, че ние, българите, не сме си свършили докрай работата по превръщането ни в човеци. И точно това поправят разкази като тези на Ганка Филиповска: ускоряват, улесняват и утвърждават превръщането ни в човеци. Прочетете ги заради това! Но ги прочетете и заради друго – да се насладите на една истински добра литература.

Митко Новков