Loading Map....

Дата/час
25/02/2018
16:00 - 18:00

Място
Greenwich Book Center
бул. Витоша №37
София

Категория


Greenwich Book Club: „Сестри Палавееви в бурята на историята“

Очаква ни едно шеметно препускане в едно от мрачните кътчета на историята, но описано по невероятен начин от Алек Попов в първия партизански роман, написан след 10 ноември!

Втората световна война е в разгара си. Две момичета от добро семейство, вдъхновени от комунистическите идеи, решават да изкупят в гората греховете на баща си, който продава кожи на фашистите, като хванат гората.
Две близначки с обещаващо бъдеще – отличнички в Първа софийска девическа гимназия, гимнастички, умници, почитателки на американски комикси за супергерои – решават да се впуснат в своето приключение и да се борят с несправедливостите в името на един по-добър свят.
Кара и Яра, пардон, Моника и Габриела Палавееви попадат в Патаринската ч… прощавайте, Втора Софийска дивизия и пътешествието им в нелегалност започва! Очакват ги недодялани партизани идеалисти, опасни фашисти преследвачи, горски разбойници, възползващи се от народния фолклор, досадни селски кози със собствено мнение, партийната пропаганда за заучаване, стрелба с истински оръжия, битки, предателства, потоци от самокритика и какво ли още не… Може би и истинското лице на революцията?