Loading Map....

Дата/час
27/01/2019
16:00 - 18:00

Място
Книжен център „Гринуич“
бул. „Витоша“ 37
София

Категория


Greenwich Book Club: "Вътрешната стая" от Керана Ангелова

През последната неделя на януари на новата 2019-та в клуба по съвременна българска литература ще обсъждаме романа на Керана Ангелова “Вътрешната стая”.

В атмосферата на едно магическо повествование човешките времена се настигат и героите на романа от различни епохи споделят животите и съдбите си, осъзнавайки необикновената съдбовна връзка между всичко живо в този свят. Романът е чудесен образец на магическия реализъм, характерен за писателката!

********************************************
Керана Ангелова е родена в село Бродилово, само на пет-шест километра от морето, в мистичната планина Странджа – задължително го съобщава най-напред в справки за биографията си, понеже счита, че родното място е много специално нещо – то е онази точка на земното кълбо, което е проекция на замисъла всеки от нас да съществува – тук и никъде другаде.

“Тоест, смея да мисля, че родното място е посочено от пръста на онази сила, която ни е вдъхнала дъх и дух – за да поддържат те връзка със същата тази родителна сила чрез най-подходящия енергиен канал. Мисля, че ако бяхме родени на друго място, бихме имали съвсем други отношения със света: други хора, друг обмен на енергии с тях, с природата наоколо, други предизвикателства биха отключвали сетивата ни да възприемаме заобикалящото, т.е. всеки от нас си има родно място, което в общия замисъл за живота е фиксирано някъде там върху необикновената карта на животите като съдбовна отправна точка.”

Има педагогическо образование. Работи като преподавател, програмен ръководител, журналист. Има издадени осем книги с поезия и проза:
“Лято”, поезия, 1982 год. , “Подземна река”, поезия,1988 год., “Зана.Папазини”, две повести, 1998 год., “По-беззащитни глухарчета”, поезия, 2000 год., “Елада Пиньо и времето” – 2003 год., “Катокала, името на пеперудата”, поезия,2006 год. “Вътрешната стая”, роман, 2006 год., “Времена” поезия в съавторство с Роза Боянова и Калина Тельянова, 2007 год., „Улицата на пеперудите“, 2010г., „Слънчогледи за Мария“ и други.