Loading Map....

Дата/час
06/04/2023
18:30 - 20:00

Място
Столична библиотека
пл. "Славейков" 4
София

Категория


Ина Иванова – поет на април в Столична библиотека
В Литературния клуб на Столична библиотека ще гостува автор, който се изявява еднакво добре и като поет, и като белетрист. Все пак през последните години поетичните изяви на Ина Иванова преобладават, а най-новата ѝ стихосбирка излезе миналата година, така че присъствието ѝ именно в поредицата „Поет на месеца“ се явява закономерно. Какви точно стихове е избрала да прочете Ина ще разберем по време на самото събитие, знаем само, че ще я представи Николай Колев. Разбира се, както винаги, ще има възможност и за диалог с публиката и раздаване на автографи.
Ина Иванова
обича вятъра и вярва в езика на изкуството.
Автор е на сборниците с разкази „Право на избор и други проклетии“ (изд. „Арс“, 2009), „Името на неделята“ (изд. „Жанет 45“, 2012) и „Летящ акордеон“ (изд. „Жанет 45“, 2014), романа „Кар танеси” (електронна книга) и стихосбирките „малки букви“ (изд. „Жанет 45”, 2016), „Криле от папиемаше” (изд. „Жанет 45”, 2019) и „Нещата, за които мълчим” (изд. „Жанет 45”, 2022).
Публикувала е текстове в сп. „Съвременник“, „Литературен вестник“, сп. „Страница“, сп. „Глоси“, сп. „НО поезия“, сп. „DIVA!“, сп. „Нула32“, в множество електронни издания, както и в сборниците „Друга вода“, „6+“ и „Бащите не си отиват“.
Носител на национални награди.
Редактор е на художествена литература. Преподавател по Творческо писане в Модерна академия по изкуствата „Синдикат“.
Нейни текстове са превеждани на английски, руски, испански, полски, фарси, арабски, хърватски и сръбски език