Map Unavailable

Дата/час
27/06/2022
20:30 - 21:30

Място
The Steps
ул. "Братя Миладинови" 12
София

Категория


ИСКАХ ДА ТИ КАЖА - поетичен спектакъл
Вход: свободен
Исках да ти кажа:
„Аз бих те дишал като въздух сигурно…“
„…целувам ce caмо когато съм влюбен…“
„…времето се дели на преди и след срещата…“
„Когато бях до тебе, аз живеех…“
„…между нас вибрираше неясно една полуусещана опасност.“
„Мразя те най-много, когато си нещо повече от тялото си.“
„Невъзможно е да си тръгнеш от тази любовна джунгла…“
„…срещу какво със теб сме се затичали?“
„Давам на късо и хлътвам в себе си…“
„…мъжествеността беше неизвестен за мен занаят.“
„…това е просто любов.“
„Исках да ти кажа“ е поетичен спектакъл, включващ българска поезия. Проектът е замислен като драматургично изследване, разкриващо поетичното съзвучие и оттласкване на темите за опитът за любов и невъзможността от сближаване с другия. Актьорската игра в спектакъла ангажира изцяло слуховата сетивност на публиката и е фокусирана върху театралните възможности на човешкия глас.
❗Важно: Преди началото на спектакъла всеки от гостите е поканен да покрие очите си с осигурена платнена кърпа. Уточняваме, че актьорската игра не включва друг вид интеракция с публиката, освен слуховата. Екипът ни разбира добре, че условието на участие в спектакъла изисква готовност и доверие, за което предварително благодарим!
Участват: Красимира Дуковска, Константин Икономов, Веселина Бояджиева, Иван Панайотов
Постановка: Даниел Александров
Музикална среда: Цвета Дойчева
Постер и дизайн: Виктор Антонов (Instagram: @vicktor.antonov)
Поезия: Александър Вутимски, Георги Мицков, Георги Рупчев, Димана Иванова (Покана за баща, 2012; Азбука на желанията, 2016; Розово слънце, 2021), Емил Христов (Аквариум, 2008), Мартин Златев (Скоба, 2005; implosion, 2007), Марко Видал (Едно мъжко момиче, 2022), Николай Атанасов (Органични форми, 2007; Евангелие от евнух, 2017), Николай Бойков (101 посвещения, 2019), Станимир Панайотов (Аксиома и печал, 2020; Бог VS F31, 2021), Стефан Кичев (Изрод, 2021), Тодор Пеев.
Спектакълът „Исках да ти кажа“ е част от програмата на Sofia Pride Arts (2022) и се осъществява с подкрепата на фондация GLAS и The Steps