Map Unavailable

Дата/час
07/07/2022
18:30 - 20:30

Място
Маймунарника
Борисова градина
София

Категория


Иво Иванов и "Вакон" представят "Хроника на болката"
Издателство „Вакон“ издава трети сборник с разкази от Иво Иванов със заглавие „Хроника на болката“!
___
След успеха на „Кривата на щастието“ и „Отвъд играта“ тази книга събира вълнуващи човешки истории, писани през последните пет години.
___
В „Хроника на болката“ Иво Иванов ни потапя в дива амалгама, съставена от напълно различни, действителни истории, разхвърляни във всички точки на времето и пространството. Да, между тях съществува съединителна тъкан – болката. Но дали тя е повод за отчаяние и разруха, или суровина за онази необяснима сила, върху която се крепи чудото, наречено човек?
Отговорът зависи от теб и от това какво се крие между твоите корици. В последните години нашият свят бе разтърсен из основи. Всяка точка на нашето малко синьо кълбо бе подложена на пандемии, поляризация, войни, популизъм, катаклизми и инфлация. Да, много бяха поводите за фатализъм, но дори в тях имаше място за надежда. Стремежът на човека към светлина не може да бъде угасен дори в най-жестоката буря.
___
За автора: Иво Иванов е писател, журналист, пътешественик и най-вече – човек. Повече от 30 години той разказва реални, пречупени през неговия поглед истории, които звучат като приказки и карат читателите му да мислят, да вярват, да се борят и да мечтаят. Книгите му често се предават от ръка на ръка и от сърце на сърце, защото темите, посланията и мислите, вплетени в разказите му, са толкова човешки, че ще останат актуални завинаги. Автор е и на сборниците с разкази „Кривата на щастието“ и „Отвъд играта“.
___
По време на пемиерата ще може да се срещнете с Иво Иванов и да си купите книгата с автограф от автора.