Loading Map....

Дата/час
09/10/2017
18:00 - 19:30

Място
кинозалата на НАТФИЗ
"Г.С. Раковски" 108 А
София

Категория


„Изкуството да бъдеш продуцент” от проф. Любомир Халачев

Премиера на книгата „Изкуството да бъдеш продуцент” от проф. д. н. Любомир Халачев! Събитието ще се състои в кинозалата на НАТФИЗ.

Ректорът на Академията проф. Станислав Семерджиев представя автора и книгата.

„Изкуството да бъдеш продуцент” е задълбочено теоретично пътешествие в областта на филмопроизводството, първият по рода си труд у нас, изцяло посветен на работата на продуцента – с фокус върху намирането на идеята, питчинга и драматургичното развитие на сценария. По думите на автора от младия продуцент се изисква да има силна мотивация за работа във филмовата индустрия, да има широко общо образование, много конкретни познания в различни сфери на живота и да умее да създава екип. „Работата на продуцента е да бъде лидер. И да не губи вяра, че това, което знае и може, трябва да струва нещо.”

Проф. д. н. Любомир Халачев има над 100 късометражни филма и множество награди на български и международни фестивали. Автор е на десетки статии, на осем книги в областта на киното и телевизията и на три книги с разкази. През 1991 г. основава „Кодиак“ – продуцентска фирма, която по-късно се преименува на „Кадиак Филм“. Халачев е сред основателите на Асоциацията на филмовите продуценти, работи като режисьор, продуцент и сценарист на документални филми и телевизионни драми.