Loading Map....

Дата/час
21/03/2014 - 22/04/2014
Цял ден

Място
Национална художествена галерия
пл. "Княз Александър I Батенберг" №1
София

Категория


Изложба "Приказният свят на Вълшебната флейта в илюстрациите на Пенко Гелев"

Националнният музей на българското изобразително изкуство (Националната художествена галерия), Фондация „Културни переспективи“ и Издателство „Ентусиаст“ имат огромното удоволствие да споделят вълшебствата на Пенко Гелев с многобройните му почитатели. В експозицията са включени илюстрациите на Пенко за книгата „Приказка за Вълшебната флейта“, която Фондация „Културни перспективи“ и Издателство „Ентусиаст“ представиха с голям успех през есента на миналата година, както и подбрани от самия артист приказни същества и герои.

Вечната битка между светлина и мрак, добро и зло, мъжко и женско, в която любовта винаги е най-съдбоносният двигател, оживява в платната на Пенко Гелев и Ви очаква за среща между 21 март и 22 април.

В рамките на изложбата са предвидени и няколко творчески работилници с Пенко Гелев, по време на които децата ще могат да надникнат в необятната вселена на един художник и да нарисуват и създадат своя собствена приказка.
Семинарите на тема „Фантастични светове – рисуване на същества и герои“ ще се случат на 22 и 29 март, както и на 5, 12 и 19 април от 12:00 часа и са отворени за всички желаещи.