Loading Map....

Дата/час
01/04/2021 - 15/05/2021
10:00 - 12:00

Място
Център за книгата на НБУ
бул. Монтевидео 21
София

Категория


Изложба „Георги С. Раковски: 200 години от рождението на големия български будител“

Център за книгата и Библиотеката на Нов български университет представят виртуално изложба „Георги С. Раковски: 200 години от рождението на големия български будител“ във фейсбук страницата на центъра. Изложбата показва книги и статии от библиотечните колекции на Нов български университет, свързани с живота и делото на Георги С. Раковски.

На 14 април се навършват 200 години от рождението на „патриарха” на националната революция, писател и поет, публицист, журналист, историк и етнограф.

Съставената библиография към изложбата съдържа документи, които са притежание на Библиотеката на НБУ. Включени са библиографски описания на книги и статии от бази от данни Central and Eastern European Online Library (CEEOL), JSTOR, „University Press Ebook Collection“ на ProQuest. Всеки, който проявява интерес към нея, може да пише на имейл library@nbu.bg и ще я получи безвъзмездно до края на месец май.

Изложбата е подредена традиционно на II етаж в Библиотеката и може да се разгледа до 15 май 2021 г. Сред изложените документи е „Пред-вестник Горскаго пътника“ от 1943 г. и „Горски пътникъ и показалецъ“ от 1925 г. на Георги Раковски, които са част от личната библиотека на Атанас Славов в университета.