Loading Map....

Дата/час
05/02/2016
18:00 - 19:30

Място
Гьоте институт
ул. Будапеща №1
София

Категория


Изложба с поетическо четене: Вила Валдберта. Фротажи

Изложбата на Соня Ковачева ВИЛА ВАЛДБЕРТА. ФРОТАЖИ има интересна история. Тя е резултат от един мащабен проект за творчески обмен, иницииран от дружеството на жените в изкуството в Мюнхен – ГЕДОК. По покана на ГЕДОК през 2012 година осем българки, работещи в областта на визуалните изкуства и литературата, са поканени като стипендиантки във Вила Валдберта, Мюнхен.

Престоят във Вила Валдберта се оказва особено вдъхновение за три от тях – Соня Ковачева, Камелия Спасова и Диана Иванова, които през 2013 година започват да работят по своя обща идея и през декември 2013 година въодушевяват гостите на Вила Валдберта с мултимедийна инсталация, включваща рисунки (фротажи), поезия и музика. В началото на 2015 година департаментът по култура на град Мюнхен публикува двуезичния каталог „Frottages and Poetry.Villa Waldberta“, който документира резултатите от тази съвместна работа.

От 5 февруари мащабните фротажи на Соня Ковачева могат да се видят в Гьоте-институт в София. Само по време на изложбата ще е на разположение на редуцирана цена и каталогът. Откриването на изложбата ще бъде съпътствано от четене на Камелия Спасова и Диана Иванова.