Loading Map....

Дата/час
16/04/2014
19:00 - 20:00

Място
Съюз на архитектите
Кракра 11
София

Категория


Израелският писател Етгар Керет отново в София

ИК Жанет 45 отново ви кани на среща с Етгар Керет
и представяне на книгата

„Изведнъж на вратата се чука“

(превод Милена Варзоновцева, оформление Люба Халева)

Това е единадесетата книга от поредицата
„Кратки разкази завинаги“
под редакцията на Нева Мичева

16 април 2014 | сряда | 19:00
Съюз на архитектите, Зала 1 (етаж 1)
ул. Кракра 11, София

 

Сборникът „Изведнъж на вратата се чука“  е четвъртата книга на Етгар Керет, която излиза на български език. През 2012 г. американското издание на книгата жъне втора вълна от ентусиазирани реакции, а в аудиоверсията й текстовете четат актьори като Уилем Дефо и Стенли Тучи, както и приятели писатели – Миранда Джулай, Нейтън Ингландър, Джонатан Сафран Фоер, Никол Краус. От „Изведнъж…“ насам Керет публикува детската книга „Рошавото момче коте“ (2013) и сборника с есета от международната преса, наречен с алтернативните заглавия: „По-добрите седем/Неискрено ваш“ (2014).

Милена Варзоновцева (1974, София) е библиотекарка и преводачка. Има три магистърски степени – по руска филология (СУ), медиевистика (Централноевропейски университет, Будапеща) и библиотечно-информационни науки (Университет на Британска Колумбия, Ванкувър, Канада). Освен почитателка на хуманитарните науки и книжовността, тя е страстна пътешественичка, пътувалa из цяла Европа и прекаралa съществен период от време като доброволка в израелски кибуц. В момента живее във Ванкувър, Канада, но не престава да превежда на български език. Това е третата книга с разкази на Етгар Керет в неин превод след Автобусният шофьор, който искаше да бъде Бог (2010) и Момичето на хладилника (2011).

Нева Мичева (1973) превежда проза от италиански и испански и драма от каталонски. Има магистърска степен по италианска филология от СУ Св. Климент Охридски и втора, по журналистика, от в. El Mundo и университета Сан Пабло в Мадрид. Нейни са преводите на български на Твърди Перейра и Изгубената глава на Дамашсену Монтейру на Антонио Табуки, Шейсет разказа на Дино Будзати, Ако пътник в зимна нощ, Американски лекции и Разполовеният виконт на Итало Калвино, Целувката на жената-паяк на Мануел Пуиг, За мен спомни си в утрешната битка на Хавиер Мариас, Александрийска роза на Мануел Васкес Монталбан, Телефонни обаждания на Роберто Боланьо, пиесите на Жорди Галсеран, някои на Серджи Белбел и Хуан Майорга и други. Пише в пресата по най-разнообразни въпроси, като филмови фестивали, баска или латвийска кулинария, футуристични манифести или изложби в европейски музеи. Води за Жанет 45 поредицата Кратки разкази завинаги.

#КраткиЗавинаги, #Жанет45