Map Unavailable

Дата/час
25/09/2021
11:30 - 13:00

Място
РБ „Христо Ботев“ Враца
ул. „Петропавловска“ 43
Враца

Категория


„Как да отгледаш читател?“ - среща-дискусия с Вал Стоева във Враца
В събота на 25 септември . специален гост на библиотеката във Враца е  Вал Стоева. Срещата ще търси отговори по тема, която вълнува много съвременни родители, библиотечни специалисти, учители.

С Вал ще поговорим за книгата „Да отгледаш читател. Наръчникът за родители“ на британския експерт Алисън Дейвид. Целта му е да създаде универсална рамка, която родители от различни семейства да използват, за да възпитат любов към четенето у децата си. Авторката стъпва на богатия си опит и на редица проведени научни изследвания, цитирани в книгата. А Вал Стоева има какво да добави по темата.

Вал Стоева е създател и главен редактор на сайта „Детски книги“. От малка обича книгите и е приела за своя мисия да убеди колкото се може повече деца, че четенето е полезно и забавно. Освен това Вал координира пряко „Читателска щафета“ и наградата за най-добра детска книга „Бисерче вълшебно“. С радост носи званието „Посланик на библиотеките“, връчено ѝ от Българската библиотечно-информационна асоциация.
С оглед ограничения брой присъстващи заявките за участие стават предварително на телефон: 0879 548 916 или чрез съобщение във фейсбук страницата на РБ.
Планирано е излъчване на живо през фейсбук страницата на Регионална библиотека за всички, които имат желание да присъстват на срещите, макар и виртуално.
Събитието се организира от Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца с медийното партньорство на https://azcheta.com/, https://www.detskiknigi.com и https://openvratsa.bg/en/.
Литературните срещи са финансирани от фонд „Култура“ при Общински съвет – Враца