Map Unavailable

Дата/час
27/09/2019
18:00 - 19:00

Място
Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца
ул. „Петропавловска“ 43
Враца

Категория


Катерина Хапсали гостува във Враца

За първи път във Враца ще пристигне една от най-магнетичните авторки, чиято проза критиците определят като опияняваща. Тя е автор на 3 книги и през последните години всяка от тях се е наложила като любимо четиво.
Катерина Хапсали завършва Първа Английска езикова гимназия в София, след което учи икономика, маркетинг и испански език в Охайо, САЩ. От 2000 г. работи като журналист, има медийна специализация от Испания, докторантура по философия. Сред любимите ѝ медийни проекти през годините са предаването „Говори с нея“ в Дарик радио, както и рубриките „Детектор на лъжата“ и „Жени с история“ в сп. „ТЕМА“. Тя е първият главен редактор на сп. „Harper’s BAZAAR“ у нас, ръководила е екипа на българското издание на сп. „Premium Lifestyle“ и сп. „DIVA!„.
С дебютния си роман „Гръцко кафе“ печели наградата „Перото“ (2015) в категория проза и приза „Цветето на Хеликон“ (2016). „През девет планини“ (2017) е дебютната й стихосбирка, а „Сливовиц“ (2019) е дългоочакваният й втори роман.
Този септември врачани имат уникалната възможност да се срещнат лично с авторката. Катерина Хапсали ще е специалният гост през втората вечер на литературния фестивал „Враца – книжен град”, който ще се организира от Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца в дните от 26 до 28 септември.
Подарете си една изключителна среща с Катерина Хапсали на 27 септември /петък/ от 18 ч. в читалнята на Регионална библиотека – Враца.
Събитието е част от официалната програма на фестивала „Враца – книжен град”, в рамките на който се провежда и книжен базар.
Цялата програма на фестивала може да видите тук.