Map Unavailable

Дата/час
10/04/2022
21:00 - 22:30

Място
online
Zoom
Zoom

Категория


Катерина Стойкова гостува на Глаголницата
Катерина Стойкова гостува на Глаголницата
С участието на Невена Дишлиева – Кръстева, издател, ICU
Катерина Стойкова е автор на стихосбирки на български и на английски, най-новата от които е „Втора кожа“, издадена от ICU Publishing и на двата езика. Фокусът на тази книга е домашното насилие и последиците от него. „Втора кожа“ получи наградата „Ваня Константинова“ през 2019. Стихосбирката „Как наказва Бог“ получи наградата „Иван Николов“ през 2014. Катерина е собственик и главен редактор на издателство Accents Publishing в САЩ, както и водещ на предаването за литература и култура Accents по WRFL в Кентъки. Играе главната роля в два игрални филма на режисьора Том Съдърланд: „Горд гражданин“ и „Форт Мария“.
За участието си в „Горд гражданин“ Катерина получава награди за актьорски дебют от Florida Film Festival в Орландо, Флорида и River’s Edge International Film Festival в Падука, Кентъки. Родена в Бургас, през 1995 имигрира в САЩ. Катерина се стреми да се чувства у дома си и в България и в Америка.
Невена Дишлиева – Кръстева е обственик, създател и главен редактор на издателство ICU.
„’ICU’ означава I SEE YOU – виждам те и те уважавам такъв, какъвто си, крехко човешко същество, колебаеща се личност, мечтател, уверен във възможностите си съвременен човек. Какъвто и да си – добре си дошъл сред книгите ни. ICU e място, където чувствителността е сила.“
ICU издава две от книгите на Катя Стойкова – „Втора кожа“ и „Как наказва Бог“