Map Unavailable

Дата/час
12/06/2021
11:00 - 13:00

Място
Ботаническа градина на БАН
Околовръстен път №22
София

Категория


Колекция „Дървета и храсти“
В едно от най-вълнуващите места в София – „Ботаническа градина на БАН“, Околовръстен път №22 се представя книгата-приключение, колекция „Дървета и храсти“.

С нея ще научите много за растенията в България, но и много ще се забавлявате!

В събота Габриела Петрова ще ви разкаже и още любопитни факти, които не се побраха в книгата. Ще ви покаже и интересни готови хербарии. Ще ви даде идеи как най-добре да съхраните събраните листенца и цветенца. И… ще ви каже какво да правите, ако намерите някое наистина странно растение!

Коя е Габриела Петрова? Освен че е автор на книгата, Габриела е и преподавател в Биологическия факултет на Софийския университет. Благодарение на своята учителка по биология в училище тя открива вълшебния свят на растенията. И повече никога не пожелава да го напусне! Завършва бакалавър в специалност „Биология“, а после продължава с магистърска програма „Ботаника“. След това, записва и докторантура!
С нас ще бъде и  Мила Лозанова (илюстратор на „Феята от захарницата“, „Лиско Лис и приятели“ и др.), която ще ни разкаже как се рисуват дървета и храсти.

Очакват ви сладки във формата на листенца и чай – студен, но пък билков!
Има и още нещо! Страхотна изненада с награди.
А, да, времето най-вероятно ще е ужасно, но това пък само прави приключението още по-забавно. Обувайте гумените ботуши и джап-джап към едно интересно, весело и полезно събитие, подканят организаторите