Map Unavailable

Дата/час
01/07/2019
17:30 - 19:00

Място
Градска художествена галерия – Велинград
ул. "Васил Априлов" 5
Велинград

Категория


Костадин Николов представя - "Щастливците не карат колело"

Заповядайте на 1 юли от 17:30 ч. в „Къщата на Цвета“, за да се срещнете с пътешественика Костадин Николов и да чуете повече за неговата книга „Щастливците не карат колело“.

Авторът ще разкаже за своето велоприключение из „Европата“ и защо някой би натъпкал целия си багаж в дисаги и би тръгнал да скита по пътищата.

„Казват, че едно време момчетата ставали мъже в казармата. Днес като няма казарма, се налага всеки да се спасява, както може. Примерно, да се метне на колелото и да покара малко… до Германия и обратно по поречието на Дунав за “малко” ли се брои всъщност?

По време на пътешествието си Костадин е всичко – и ларж, и скръндза, и забавен, и малко нелеп (и не го е срам да си признае), а понякога само му се иска да не умре, защото карането на колело в продължение на 2300 км не било айляк като на клипчетата в интернет.

Костадин го нарича “психотерапия на колела”, но добре е да знаете отсега: ако прочетете тази книга, няма да си оправите живота. Най-много да си купите колело, консерви с пастет и преносима печка на дърва. Преносима. Печка. На. Дърва.

За начало обаче няма нужда да правите нищо. Само си сипете една ракия и сядайте Коцето да разказва.“

Мария Ангелова,
автор на книги за пътешествия