Loading Map....

Дата/час
03/12/2015
19:30 - 21:00

Място
Литературен клуб „Перото“, НДК


Категория


"Край до край" - премиера на втората книга на Стефан Стефанов

От край на край през край за една година втората книга Стефан Стефанов беше преживяна, написана и вече е готова точно навреме за коледните празници.

Стефан Стефанов и издателство „Колибри“ представят „Край до край“ – сатиричен и отчасти стряскащо реалистичен разрез на родната и международната действителност, в които съществуваме, борим се и продължаваме напред и назад, всички заедно.

Домакин на премиерата на сборника е литературен клуб „Перото“ в НДК, а за изключителното изкарване на гостите ще бъдат представени няколко изненадващи тематични колаборации, които ще бъдат разкрити на страницата в последствие.

Ето как редакторът на „Край до край“ Светлозар Жеков описва книгата:

Втората книга на Стефан Стефанов – „Край до край“ показва новото лице на младото поколение в българската проза – дръзко, по-скоро смело и вярващо, отколкото алиенирано и песимистично. Следователно и по-различно от вече омръзналия ни постмодернистичен О-писател. Разказите на Стефан Стефанов ще ни спечелят със заразяващата страст към истината, но и с равновесието между факт и художествена измислица, внушаващо (с непретенциозни на пръв поглед белетристични средства) тревожни, даже ужасяващи метафори за настоящето и бъдещето ни. Без да са пряко свързани идейно-тематично с големите български сатирици от класиката ни, разказите от „Край до край“ показват раждането на нов истински талант, който би могъл да продължи традицията им.“