Loading Map....

Дата/час
12/12/2020
19:30 - 20:30

Място
online
deltichko
София

Категория


Крис Клийв представя романа си "На смелите се прощава" онлайн
В рамките на Софийския международен литературен фестивал, чието издание тази година се провежда изцяло онлайн. Срещата ще бъде излъчена на живо на страницата на фестивала
С участието на Крис Клийв пряко от Лондон и преводачката Невена Дишлиева (София).
Модератор: Яна Генова
Епичен роман за светлината отвътре, когато животът е в затъмнение. За белезите, които войната оставя върху бойците на фронта и тези у дома. За загубата, прошката и крилете на смелостта.
„В тази книга има изречения, които се врязват толкова надълбоко в душата, че ти идва да виеш от болка.“ (The Times)
„На смелите се прощава“ е четвъртият роман на британския писател Крис Клийв и третият преведен на български. След „Възпламеняване“ и феноменално успешния „Другата ръка“, „На смелите се прощава“ ще ви потопи в един свят на несигурност, трудни решения и крехки приятелства.
Роман, достоен да бъде забелязан.
За автора:
Романите на Клийв са преведени на трийсет езика и са адаптирани за кино и театър по цял свят. Авторът е редовен медиен участник в културния дебат, свързан с родителство, литература и човешки права.
Извън писането интересите на Клийв са свързани с бежанци, образование и психология. Има собствена терапевтична практика и пише докторска дисертация. Роден е през 1973 г. и живее в Лондон със съпругата си и трите им деца. Завършил е психология в оксфордския „Бейлиол Колидж“.
За преводачката:
Невена Дишлиева-Кръстева е превеждала Капка Касабова, Крис Клийв, Пиер Мейлак, Роуз Тримейн, Джефри Мур, Джефри Юдженидис, Мохсин Хамид, Зейди Смит, Джон Ъпдайк, Филип Рот, Рана Дасгупта и още над 40 автори от САЩ, Великобритания и Канада. Живее в София, вълнува я Пътят.